Skip to content

Miksi sormuksesta jää tumma jälki sormeen?

Jos kultasormuksen käytössä ihon pinnalle voi jäädä tumma tai vihreä jälki, syy ei ole valmistusvirheestä, vaan sormuksen jalometalleiden reaktiosta. Tämä ei ole yleistä, mutta syyt siihen voivat olla seuraavanlaisia:

Kosmetiikka

Kädessä käytetyt kosmetiikkatuotteet, kuten voiteet, voivat reagoida kultaseoksessa olevien jalometallien kanssa niin, että sormuksesta irtoaa pieniä metallinhiukkasia. Nämä hiukkaset näkyvät iholla tummana tahrana.

Hikoilu

Jos henkilön kädet hikoilevat paljon päivittäin, voi tapahtua lievää metallien korroosiota, mikä tulee esille tummana jälkenä iholla. Tätä tapahtuu usein trooppisissa maissa tai suolaisessa ilmastossa.

Kloori

Kloori, kuten uimahalleissa ja kylpylöissä, saattaa myös aiheuttaa lievää metalliyhdisteiden syöpymistä ja jättää siten jäljen ihoon.

 

Miten kannattaa toimia?

  • Suosittelemme, että peset sormuksesi saippuavedessä käyttäen pehmeää vauvan hammasharjaa. Näin sormuksen aukkoihin ei varmasti jää mitään likaa. Lisää ohjeita sormusten hoitoon löytyy tästä.

  • Kokeile vaihtaa kosmetiikkatuotteet miedompiin, joita käytät käsissäsi. Poista sormukset ja korut ennen kun levität voiteita käsiin ja vartalolle. Pese kätesi poistaaksesi mahdolliset meikkijäämät ennen korujen laittamista. Poista sormukset ennen saippuan, puhdistusaineiden ja pesuaineiden käyttöä.
  • Jos olet kuumassa paikassa, jossa kädet hikoavat, niin kannattaa ottaa välillä korut pois sormista.
  • Muista myös puhdistaa sormuksesi säännöllisesti.