Skip to content

Article: Kuinka kosia romanttisesti?

Eettiset kihlasormukset timanteilla

Kuinka kosia romanttisesti?

Elämänsä kumppanin edessä polvistuminen on jännittävä hetki. Jos suhteenne on päässyt siihen pisteeseen, että olet päättynyt kosia, vastaus tulee olemaan todennäköisesti ‘kyllä’. Kosinta tulee olemaan ikimuistoinen hetki, josta kumppanisi varmasti haluaa kertoa jonain päivänä lapsille ja lapsenlapsilleen. Eli kannattaa tehdä siitä ikimuistoinen.

Korkeila Jewellery Kihlasormus

Oikean hetken löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Voisiko se olla teidän vuosipäivänä? Tai miten olisi lomamatkalla? Kun oikea hetki on valittu, seuraava askel on itse kosinnan suunnittelu.
Tässä blogissa jaamme ideoita ja vinkkejä siihen, että miten kosia naista romanttisesti. 

Romanttisessa hotellihuoneessa kahden kesken
Jos teillä on vuosipäivä tai syntymäpäivä lähestymässä, niin voit ehdottaa sen juhlistamissa romanttisessa hotellissa. Kumppanisi osaa varautua erityiseen päivään ottamalla juhla- ja yövaatteet mukaan, mutta ei tule kuitenkaan aavistamaan kosintaa. Voit pyytää hotellin henkilökuntaa koristamaan huoneen tuomalla sinne ruusuja, hedelmälautasia, kynttilöitä ja sydämen muotoisia ilmapalloja. Ruusunlehdillä voi luoda polun joka johtaa kohtaan huoneessa, jossa itse kosinta tapahtuisi.

Vie hänet romanttiselle illalliselle
Voit ehdottaa kumppanillesi yhteisiä ‘date night’ treffejä tunnelmalliseen ravintolaan tai esimerkiksi sinne, missä teillä oli ensimmäiset viralliset treffit. Voit valita ravintolan, jossa on kaunis näköala tai todella tunnelmallinen ilmapiiri. Kannattaa sopia henkilökunnan kanssa erikseen, että teille varattaisiin hieman syrjäisempi tai hiljaisempi paikka.
Jos ravintolassa on live musiikkia, niin he voisivat tulla esiintymään privaatisti teille tai voit mahdollisesti sopia muusikon kanssa etukäteen, että hän laulaa laulun, jossa mainitaan merkittäviä tapahtumia suhteestanne. 
Lopuksi voit tilata jälkiruoan, jonka lautaselle ravintolan henkilökunta laittaa ostamasi sormuksen ja kirjoittaa suklaakastikkeella haluamasi tekstin. 

Kattoterassilla

Miten olisi romanttisilla lyhtyvaloilla ja kukilla koristeltu kattoterassi, josta näkee koko kaupungin auringonlaskun aikana? Voit koristella tämänkin paikan etukäteen tuomalla sinne ilmapalloja ja kuvia teistä kahdesta. Nämä tilat ovat yleensä ravintoloiden ja hotelleiden käytettävissä. Voit palkata paikalle muusikon, joka soittaa vain teille kahdelle.

Romanttinen pariKuva: Nathan Dumlao


Luonnossa

Pitkääkö kumppanisi romanttisista auringonlaskuista vai lumisista maisemista? Onko olemassa paikkaa tai elämystä, jota hän on aina halunnut kokea, mutta ei vielä ole? Onko olemassa jotakin erityistä paikkaa luonnossa, jolla olisi erityinen merkitys (esimerkiksi mökki, jossa ollaan vietetty paljon aikaa lapsena)? Jos perheenne harrastaa veneilyä säännöllisesti, niin miksi ette menisi kesäiselle veneilyretkelle saaristolle?

Mikä parempi tapa kosia, kuin rauhallisen järven rannalla tähtitaivaan alla, Lapin tunturilla, keskellä kukkapeltoa tai trooppisen vesiputouksen alla? Voit järjestää kesäisen picnicin tai yllättää hänet vaellusreissun aikana ruskaisissa maisemissa. Voit valita paikan itse kosintaa varten spontaanisesti silloin, kun se tuntuu hyvältä tai päättää sen ajoissa. Mahdollisuuksia on satoja.

Kosinta luonnossaKuva: Stephen LeonardiJuhlissa perheen ja kavereiden kesken

Voit sopia kavereiden kanssa, että joku toinen järjestää juhlat (esim. syntymäpäivät, tupaantuliaiset, naamiaiset, halloween jne) ja kutsuu teidät sinne. Näin kumppanisi tulee paikalle pukeutuneena, eikä tule ikinä aavistamaan, että olet järjestelyjen takana. 
Voit luoda etukäteen suhteestanne aikajana videon, mikä sitten näytetään juhlissa kaikille vieraille. Kun kumppanisi kääntyy ihmetellen, niin olet siinä jo polvistuneena.

Kuumailmapallolla

Olet varmaan nähnyt upeita kuumailmapallo matkakuvia sosiaalisessa mediassa? Niin on kumppanisikin. Näitä kuumailmapallo matkoja ei järjestetä pelkästään Turkissa, vaan niitä löytyy myös Suomessakin. Ehdota vuosipäivän juhlistamista tai muuten-vaan-deittejä tuhansien metrien korkeudessa ja polvistu hänen edessä, kun hän sitä vähiten odottaa.

Kuumailmapallo kosintaKuva: Ian Dooley


Revontulien alla

Ehkä nyt olisi viimeinkin hyvä syy varata yö 360-asteen lasikatto igloo hotellissa, josta olette aina unelmoineet. Mikä voisi olla taianomaisempaa, kuin viettää romanttinen yö revontulien alla? Tilaa huoneeseen pientä purtavaa, pullo kuohuvaa ja kerro kumppanillesi kuinka tärkeä hän on sinulle. Jos joskus on oikea hetki avautua, niin se on tämä hetki.

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

All comments are moderated before being published.