Timanttitodistus

 Mikä on timanttitodistus ja miksi se tulee timanttikorusi mukana? 
 
Jokaisella timantilla on ainutlaatuiset ominaisuudet, eikä maailmassa ole kahta samanlaista timanttia. Tästä syytä timanttikorua ostaessa saat mukaan timanttitodistuksen, jossa nämä uniikit ominaisuudet on määritelty. Tärkeimpiä ominaisuuksia, joista timanttitodistus kertoo on paino, väri, puhtaus ja hionta (4C:tä - eli Carat, Colour, Clarity and Cut). 
  1. Paino: Timantin paino mitataan karaattipainolla ja se ilmaistaan todistuksessa karaattimääränä.
  2. Väri: Timanttien värit luokitellaan asteikkoon, joka alkaa värittömästä (D) ja jatkuu keltaiseen (Z). Todistus ilmoittaa timantin väriluokan.
  3. Puhtaus: Timanttien puhtaus luokitellaan puhtaus asteikolla.
  4. Hionta: Timantin hionta vaikuttaa sen loistoon ja kirkkauteen. Todistus kertoo timantin hionnan laadun ja nimen.

Timanttitodistus

Timanttitodistuksesta käy ilmi muita lisätietoja, kuten timantin mitat, symmetria sekä timantin ainutlaatuinen tunnistekoodi. Tämä koodi on kaiverrettu timanttiin, mutta sitä ei kykene näkemään paljaalla silmällä. Todistuksen tekee kansainvälinen luokittelulaitos, jossa timantti arvioidaan huolellisesti mikroskoopilla kahden toisistaan riippumattoman henkilön toimesta.

Timanttitodistus auttaa ostajaa tekemään informoituja päätöksiä ja auttaa myös myyjää todistamaan timantin laadun ja arvon. Todistus voi myös auttaa timantin arvioinnissa, jos sitä myöhemmin myydään uudelleen. Kaikki Macor Jewellery 0.50ct ja sitä suuremmat timanttisormukset toimitetaan IGI:n myöntämän sertifikaatin kanssa.

Suurimmat luokittelulaitokset maailmalla ovat:

IGI eli International Gemological Institute 
on jalokivien luokittelujärjestö. Se on perustettu vuonna 1975 ja on tänä päivänä maailman suurin gemmologian laboratorio.

GIA eli Gemological Institute Of America, on yksi alan arvostettuja ja vakiintuneita toimijoita. Heidän raporteista on tarkoituksella jätetty tutkijoiden nimikirjoitukset pois ja korvattu hologrammilla, joka takaa tutkimuksen aitouden.