Timanttikorujen puhdistus- ja hoito-ohjeet

Korut, etenkin timanttikorut on puhdistettava säännöllisesti, jotta ne säilyisivät kauniina. Kun koruihin kertyy rasvaa ja likaa, niin kivet eivät loista. 

Voit itse pitää timanttikorusi säihkyvinä pesemällä ne astianpesuaineella ja pehmeällä lasten hammasharjalla. Laita lämmintä vettä ja pisara tavallista astianpesuainetta muovikulhoon ja anna korujen olla siellä likoamassa hetken. Harjaa korut tämän jälkeen joka puolelta hellästi. Kuivaa lopuksi talouspaperilla tai pehmeällä kankaalla.  

Voit myös viedä korusi kultasepänliikkeeseen puhdistettavaksi. Kultasepällä on käytössä kulta- ja timanttikoruihin sopivia erityisiä puhdistusaineita ja kultaseppä tarkistaa samalla kivien istutukset sekä kiillottaa korut tarvittaessaKivelliset korut kuten vihki- ja kihlasormukset olisi hyvä tarkistuttaa noin 1-2 vuoden välein kultasepänliikkeessä, sillä kivien istutukset kuluvat ja löystyvät hieman ajan kuluessa. 

Korut kannattaa säilyttää pehmeästi vuoratussa paikassa esimerkiksi alkuperäisessä rasiassa, jossa ne säilyvät suojassa naarmuuntumiselta. Suosittelemme myös riisumaan sormukset yöksi, ennen ruuanlaittoa, siivousta ja kuntosalia. Näin vältyt naarmuttamasta korun runkoa tai vahingossa iskemästä kiveä mihinkään kovaan. 

Oikein hoidettuna kultakorut, säilyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa läpi elämän. Ja muista, että korut ovat tehty tuomaan iloa ja kauneutta eli käytettäviksi!