Timantin muoto eli hionta on yksi ensimmäisiä ja keskeisimpiä päätöksiä, joita ostajan on tehtävä. Ei ole huonompaa tai parempaa hiontamuotoa, vaan sopiva hionta on jokaisen yksilöllinen päätös. Jokaisella timanttihionnalla on sille omat tyypilliset ominaisuutensa ja esimerkiksi jotkin hionnat säihkivät muita enemmän.

Suosituimmat timanttihiontamuodot

Briljantti hiontamuoto
Briljantti

Briljantti eli pyöreä hionta on klassinen ja kautta aikojen suosituin timanttihiontamuoto. Hyvin hiotussa briljantti timantissa valo pääsee loistamaan ja kimaltamaan optimaalisesti. Sen säihke on vailla vertaa ja tekee siitä halutun hiontamuodon vihki- ja kihlasormuksiin. 

Prinsessa timantti hiontamuoto
Prinsessa

Princess eli Prinsessa -hiontaa käytetään paljon vihki- ja kihlasormuksissa maailmalla. Princess hionta on ylhäältä katsottuna neliön muotoinen. Tälle hiontamuodolle on ominaista, että timantin reunoissa väri saattaa näkyä voimakkaammin kuin pyöreissä timanteissa. Suosittelemme, että kiinnität huomiota hyvään väriluokitukseen.

Emerald timanttihiontamuoto
Emerald

Emerald -hionta tunnetaan myös nimellä Smaragdihionta. Se on suorakulmainen hiontamuoto, jonka viisteet luovat sille "peilisalimaisen" visuaalisen ilmeen. Koska emerald timantissa on vähemmän ja pidempiä hiontaviisteitä, epäpuhtaudet näkyvät siitä selkeämmin. Siksi on tärkeä kiinnittää erityistä huomiota timantin puhtauteen ja Macor Jewelleryllä olemme tehneet tämän puolestasi. Kaikki timanttimme ovat laadultaan sellaisia ettei niissä ole silmin havaittavia epäpuhtauksia.

Emerald ominaisuuksiin kuuluu myös, että se säihkii muita timanttimuotoja hillitymmin, mutta se on tunnettu eleganttina valintana.

Markiisi hiontamuoto
Markiisi

Markiisi -hionnassa on kaksi terävää kärkeä ja sitä on usein kuvailtu pienen laivan muotoiseksi. Tämä hiontamuoto korostaa timantin pituutta ja näyttää sormuksessa yleensä ‘isommalta’ kuin muut timanttimuodot, sekä korostaa kauniisti sormien pituutta.

Ovaali hiontamuoto
Ovaali

Ovaali -hionnassa riittää säihkettä ja kimallusta, kuten briljanttihiotussa timantissakin. Myös kuten Markiisi, se korostaa kauniisti sormen pituutta. Tämä hiontamuoto on myös yksi suosituimmista hionnoista vihki- ja kihlasormuksissa.

Radiant hiontamuoto
Radiant 

Radiant hiontamuoto muistuttaa paljon Emerald- muotoa leikatulla kulmilla. Se voi olla neliömäinen tai hiukan pitkulaisempi, mikä korostaa kauniisti sormia, verrattuna suosituihin pyöreisiin briljantti-muotoihin.

Radianttihiontaiset timantit ovat yksi kaikkein säihkivimmistä timanttihionnoista markkinoilla ja sopivat täydellisesti kihlasormustimantiksi.

Pisara timantti hiontamuoto
Pear eli Pisara 

Kuten nimi Pisara jo kertoo, tämän hionnan muoto on toisesta päästä pyöristetty ja toisesta terävä. Timantin kapeneva kärki luo siron ja modernin vaikutelman.

Sydän timantti hiontamuoto
Heart eli sydän

Mikään muu hiontamuoto ei symboloi rakkautta yhtä vahvasti kuin ‘heart’ eli sydämen muotoinen timantti. Hyvin hiottu heart timantti kimaltelee kauniisti valoa takaisin katsojaan päin. Kannattaa valita yhtä luokkaa korkeampi puhtaus, sillä tämän hiontamuodon kärjessä näkyy väri herkemmin.

Cushion timanttihiontamuoto
Cushion

Cushion saattaa ulkomuotoisesti ensin muistuttaa hiukan Radiant-muotoa, mutta sen kulmat ovat enemmän pyöristetty ja niissä on suuremmat fasaatit. Se heijastaa eniten sateenkaaren värisiä valokimalluksia.