EU
Sormuksen koko (mm)

Ympärysmitta sormuksen sisältä (mm)

15.0 47,1
15.5 48,7
16.0
50,2
16.5 51,8
17.0 53,4
17.5 55,0
18.0 56,5

 

 

Kuinka selvittää sormuksen koko:

1. Kokoa mitattaessa tulee ottaa huomioon lämpötila. Esimerkiksi lämpimällä säällä sormet voivat olla turvoksissa kun taas viileällä kapeimmillaan. Kuumalla säällä voit pitää käsiäsi hetken viileässä vedessä ennen sovittamista.

2. Voit mittauttaa tarkan sormuksen koon vierailemalla lähimmässä kultasepän liikkeessä. Huomioi kuitenkin sovitettavan sormuksen leveys. Sormuksemme ovat kapearunkoisia ja sisältä hieman pyöristettyjä, joten niissä menee noin puolikas kokoa pienempi kuin paksummissa sormuksissa.

3. Tilaa sormusmitta kotiisi.

4. Selvitä koko kotikonstein: Leikkaa paperista noin 10 cm pitkä, 3-5 mm leveä suikale. Kääri paperisuikale napakasti sen sormen ympärille, johon olet sormusta hankkimassa. Merkitse sitten kynällä kohta, jossa paperi menee kaksinkerroin. Avaa paperisuikale ja mittaa se tarkasti viivottimella. Tämä mitta on sormesi ympärysmitta. Jaa saatu mitta vielä piillä, eli 3,14, jotta saat sormuksen halkaisijan. Katso yllä olevasta taulukosta mikä koko on lähinnä jakolaskusi tulosta, se on oikea sormuskokosi.

Jos sinulla on kysyttävää sormuksen koosta tai kokosi ei ole saatavilla, niin asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.